Kako pripremiti nekretninu za iznajmljivanje
Tržište iznajmljivanja je konkurentno kao i uvek, tako da je izdvajanje iz gomile imperativ ako želite da budete uspešan stanodavac. Iako postoji niz stvari koje možete učiniti da poboljšate svoje šanse za uspeh, učenje kako da pripremite nekretninu za iznajmljivanje je jedna od najlakših za savladavanje. Uz pomoć ove liste, priprema vaše imovine za izdavanje biće laka.

Dobro predstavite svoju imovinu
Dobro predstavljeni objekti će prirodno biti daleko privlačniji potencijalnim zakupcima od mračnog i prljavog prostora. Na tržištu sa tako velikom konkurencijom, svaku prednost treba ugrabiti - a to se može lako postići. Ne morate da preterujete sa farbanjem i dekoracijom da bi stanu dali osećaj dobrodošlice, ali dom uvek treba da bude besprekorno čist kada pokazujete potencijalnim stanarima. Verovali ili ne, mnogi vlasnici još uvek zanemaruju ovu činjenicu.
Profesionalno čišćenje stana će obezbediti da se posao obavi kako treba i oslobodiće vaše vreme za važnije stvari. Tepisi, gde god da su prisutni, takođe treba da budu profesionalno očišćeni, kao i prozori. Neverovatno je koliko više svetlosti možete uneti u nekretninu jednostavnim temeljnim čišćenjem prozora i iznutra i spolja.
Kao što smo spomenuli, ukrašavanje ne mora biti obimno, ali trebalo bi da ulepšate delove stana kojima je potrebna pažnja. Isto pravilo važi i za baštu, ako je u sklopu vaše nekretnine. Poželjno je da podrezujete grmlje, plevite i pokosite travnjak ako želite da vaše imanje zablista.

Opremiti ili ne?
Ovo je veliko pitanje, a postoje i prednosti i mane ako se nudi nekretnina za iznajmljivanje i nameštena i nenameštena. Na primer, oni koji se prvi put sele iz stana će naravno ceniti niže troškove vezane za iznajmljivanje potpuno opremljene nekretnine, ali to očigledno ne važi za sve. Danas je sve veći broj dugoročnih iznajmljivača, a mnogi od njih imaće sopstveni nameštaj koji nose iz stana u stan. Zato će im nenamešten stan više odgovarati.
Delimično namešten je još jedna opcija. Ponuda vaše nekretnine na ovaj način je fleksibilnija opcija, što bi moglo da znači da širi krug zakupaca potencijalno iznajmi vaš stan, ali to u velikoj meri zavisi od područja. Pogledajte šta se trenutno nudi u oblasti oko vaše nekretnine i obavezno pitajte svog agenta za nekretnine za savet. Čak i ako svoju nekretninu iznajmite nenameštenu, i dalje će postojati potreba da zaštitite ono što imate kada je date za iznajmljivanje. Stvari poput laminata ili drvenih parketa mogu se lako oštetiti i skupi su za popravku, tako da je od vitalnog značaja da znate da činite sve što možete da osigurate da vam sve bude vraćeno u dobrom stanju kada se izdavanje završi. Jednostavne stvari kao što je davanje zakupcu svih potrebnih priručnika za belu tehniku takođe mogu smanjiti rizik od oštećenja tokom njihovog boravka.
Davanje jasnih instrukcija u vašem ugovoru o zakupu je jedan od načina da zaštitite svoju nekretninu. Najbolje je da se posavetujete sa svojim agentom za nekretnine od poverenja. Uz ugovor o zakupu bilo bi dobro da sprovedete i odgovarajući popis stvari koje ostaju u stanu. Mnogi zakupodavci to vide kao nepotrebnu stvar. Medjutim to je velika greška. Ako koristite renomirane agente za nekretnine, oni će moći da vas posavetuju o svemu gore navedenom i još mnogo toga.

Izaberite pravog agenta za iznajmljivanje
Postoji nekoliko tačaka koje treba da imate na umu, a to su:
Akreditacija agenta od profesionalnih tela
Njihov nivo osiguranja
Koje usluge nude
Da li će se oni baviti pravnim aspektima umesto vas
Kako nameravaju da izdaju vašu nekretninu
Kakva je njihova politika inspekcije
Njihove naknade
Njihove reference; pogledajte šta drugi vlasnici (i stanari) govore o njima
Imati odmah odličnog agenta za nekretnine, od početka vam može uštedeti mnogo glavobolja kasnije.

To je to, sada tačno znate kako da pripremite nekretninu za iznajmljivanje! Prateći gore navedene savete, ne samo da ćete predstaviti svoju nekretinu, već i sebe na ispravan način. Pokazivanje profesionalizma može mnogo da doprinese današnjem konkurentnom tržištu iznajmljivanja i često može biti razlika između stalno izdate nekretnine i dugog perioda ne iznajmljivanja.

Ako želite da saznate više o našim uslugama, pozovite na 011/2015 718 ili 011/6707 565.
Naš tim za iznajmljivanje će vam pomoći da maksimalno iskoristite potencijal svoje nekretnine.

Vaše IKAT NEKRETNINE